U srijedu, 13. ožujka 2024. godine u Splitu potpisana su 32 ugovora ukupne vrijednosti 25.894.500,00 EUR iz pete Odluke o financiranju.

Ugovore su korisnicima uručili državni tajnik Ivan Vidiš, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar. Kroz navedenih 32 ugovora zaposlit će se ukupno 531 žena/muškaraca koji će pružati uslugu potpore i podrške za ukupno 3.228 osobe starije od 65 godina/osobe s invaliditetom.

Među potpisnicima bio je i Grad Trilj koji će u sklopu projekta zaposliti 30 žena koji će pružati potporu i podršku minimalno 180 pripadnika ciljne skupine.  Gradonačelnik Grada Trilja Ivan Bugarin potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 1.350.000,00 eura.

Ovaj projekt će pružati podršku i pomoć starijim osobama te odraslim osobama s invaliditetom u njihovom svakodnevnom životu s ciljem povećanja njihove socijalne uključenosti i sprječavanja institucionalizacije. Aktivnosti projekta usmjerene su na ublažavanje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti svih skupina.